Det var Benny Westman som hadde den helsprø ideen til å lage verdens største julesylte. Benny er kokk på Maihaugen og brenner for å ta vare på matkulturen.
– Jeg vil vi skal bruke tradisjonsmat og bruke tid på å lage maten. Derfor har vi laget denne sylta, sier kokken.
Julesylta er tre meter lang og halvannen meter bred. Høyden er ca. 11 centimeter. Sylta er håndlaget, men kjøtt fra grisehoder finner du ikke i denne sylta. Det ble for krevende og de har i stedet brukt ribbe- og kalvekjøtt, forteller Benny Westman.
Politi og advokat med på veiingen
Det har tatt nesten en uke å lage verdens største julesylte. Forrige lørdag ble kjøttet kokt, mandag ble det lagt i press og i dag var det altså klart for veiing og prøvesmaking.
For at alt skal gå rett for seg, var både politiet og en advokat til stede i dag under veiingen. Målet var 500 kilo.
Se videoen øverst i artikkelen, og se om de nådde dette målet!
Rekord ble det uansett siden det til nå ikke finnes en julesylte i Guinness rekordbok. Kravet var at den skulle være 18 ganger større enn en normal sylte, og det var Westman sikker på at de ville klare.