Hopp til innhold

Mor til Casper (9): – Jeg blir ikke overraska om det kommer flere hatbrev

ULNES (NRK): I juli mottok familien Frøsaker Sørli brevet der sønnen Casper med Downs syndrom blant annet omtales som mongo. Nå har politiet henlagt saken.

MOnica Frøsaker

SKUFFET: Monica Frøsaker, mor til 9 år gamle Casper, er skuffet over at politiet har henlagt hatbrev-saken.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Jeg er ikke overrasket over at saken er henlagt, men jeg hadde håpet at de hadde etterforsket litt bedre og mer grundig enn det jeg tror de har gjort, sier Monica Frøsaker, som er moren til Casper.

«Slike som dere skulle ikke hatt unger. Send mongoen deres på spesialskole», sto det blant annet i brevet. Familien har fått to brev, fra det de tror er samme avsender.

– Jeg tror at det hadde vært mulig å finne ut av hvem som er avsenderen hvis politiet virkelig hadde gått inn for det, sier Frøsaker.

Frøsaker Sørli

ENORM STØTTE: Familien Frøsaker Sørli fikk støtte fra hele landet da de fortalte om hatbrevene. Blant annet fikk de en helgetur til Sørlandet av organisasjonen Hjerte for mennesker.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

Massiv støtte

Historien om Casper og familien fikk enorm oppmerksomhet i sommer. Flere Facebook-grupper ble opprettet til støtte for Casper, og statsminister Erna Solberg utsatte ferien for å treffe Monica. Nå forsøker familien å legge opplevelsen bak seg.

– Vi gjør ikke så mye mer med saken nå. Vi prøver å leve normalt og lar livet gå videre, også føler vi at den som har skrevet brevene har fått sin straff med den enorme støtten vi fikk fra hele landet og fra Europa. Så det holder for oss, sier Monica.

Samtidig sitter de negative følelsene fortsatt i.

– Jeg tenker mye på dette, og jeg har litt problem med å gå i postkassa for jeg vet ikke hva som kan vente meg. Jeg blir ikke overraska om det kommer et brev til, innrømmer hun.

– Uvanlig sak

Det er politiet i Gudbrandsdalen som har etterforsket saken.

– Saken er nå henlagt. Grunnen til det er at vi ikke har hatt tilstrekkelig med opplysninger om gjerningspersonen, det vil si om den som sendte disse brevene i sin tid, sier politijurist Lars Ringvik.

Hatbrev

ANONYM AVSENDER: Dette er det andre brevet familien mottok fra det de tror er samme avsender.

Foto: Monica Frøsaker / Privat

Det er sjelden politiet behandler slike saker, og det er utfordrende å finne ut av hvem som kan stå bak.

– Det er ikke vanlig at vi har denne type saker. Vi har forsøkt å få brakt på det rene hvem som står bak. Man må prøve å bruke tekniske sporbevis, se om det er fingeravtrykk for eksempel. Man må vurdere hvem som kan ha motiv, og om man har noen i kikkerten, sier Ringvik om hvordan politiet jobber med etterforskning i saker som dette.

Flere saker fra Innlandet