Gullgutter for første gang!

Elverum er seriemester i håndball for første gang!
Elverum slo rivalen Haslum 26 - 23. Elverumssangen og seieren er vår løftet nesten taket i Terningen Arena i kveld.

Elverum er seriemestere for første gang

• Flere år på rad har det glippet for Elverum, og det er alltid Haslum som har ødelagt, men denne gangen ei. Foran 2000 tilskuere hjemme i Terningen Arena lå alt godt til rette for at Elverum skulle sikre seg gullet. Elverum kunne tape med fem mål, og likevel bli seriemestere. Men Elverum sørget for å bli verdige seriemestere med å slå Haslum med tre mål også i den avgjørende kampen. Nå venter storfeiring i Terningen Arena!
  • Det er ingen tvil. Erik Thorsteinsen Toft setter inn 26-21.
    Elverum blir seriemester, tre minutter igjen.
  • Gullhatten på i Terninen Arena

Publikum har satt gullhatten på i Terningen Arena

• Haslum må score ni ganger uten at Elverum scorer de siste fem minuttene.
    24-21 - Terningen Arena koker.
  • Stemningen er ekstatisk. Elverumsforsvaret låser igjen.
    Timeout og Elverum leder 23–21.
  • Nok en kantspiller scorer. Kjetil Aanestad scorer sitt femte mål.
    Elverum er sju minutter unna lagets første seriegull.
    Og Erik Thorsteinsen Toft har funnet målet.
    23–20.
  • Kantspillerne til Elverum scorer jevnt og trutt. Andre Lindboe scorer fra kant, 21–19 og Haslum tar timeout. Snart 19 minutter.
  • Det lukter mer og mer gull. Terningen koker. Elverum leder 20–18 etter snart 18 minutter.
  • Haslum er à jour 18–18 – scoring fra strek.
    Men Elverum kvitterer umiddelbart ved strekspiller Magnus Gullerud.
  • 15 minutter, bommer mye, Haslum har lange angrep, men scorer ikke nok til å gå i ledelsen.
    18–17 til Elverum.
  • Haslum nekter å gi opp, og kryper innpå. Bakskudd og 18–17 til Elverum etter 13 minutter.
  • Steffan Stegaviks første mål i kampen. Krangler seg gjennom Haslum-forsvaret.
    18–15 etter 11 minutter.
  • Stillingskrig i starten av andre omgang. Haslum biter seg fast, ny scoring fra kant og 16–14. Morten Nergaard fortsetter å storspille, laget sliter mer i angrep.
  • Haslum nekter å slippe taket.
    15–13 etter seks minutter.
  • Morten Nergaard starter også andre omgang med redning.
    Elverum i gang igjen. Erik Thorsteinsen Toft scorer fra backplassen.
    14–12. Det er spilt fem minutter.
  • Andre omgang i gang!
    Haslum scorer først. 12–11
  • Elverum leder 12 – 10 til pause
  • Elverum avsluttet omgangen meget sterkt.
    En hektisk førsteomgang med knallhard dueller og høyt tempo. Elverumskeeper Morten Nergaard og godt forsvarsspill holder Elverum foran.
    Det er pause og det lukter gull i Terningen Arena. 12–10 til Elverum. Det betyr at laget ligger åtte mål foran i kampen om gullet!
  • 25 minutter. Morten Nergaard fortsetter og storspille og holder Elverum foran. Elverum leder 10–8 og har godt tak på seriegullet.
  • Haslum er etter 23 minutter for første gang i kampen oppe på uavgjort.
  • 22 minutter. Elverum tar timeout og leder 8–7. laget sliter mer i angrep nå, og har hatt flere skudd fra bakspillere som keeper har reddet.
  • Første scoring fra kant Magnus Gullerud. Men Haslum har nå også funnet vegen til nettmaskene.
    20 minutter Elverum leder 8–6.
  • Storspill av Morten Nergaard i Elverumsmålet. Nok en redning fra kant.
    Mange knallharde dueller og høy temperatur på banen nå.
    19 minutter og Elverum leder 7–5. Haslum har koblet seg på.
  • Ny kantscoring Andre Lindboe, 7–4 til Elverum. Haslum tar time-out etter et kvarter. Terningen Arena koker.
  • Haslum noe mer inn i kampen etter en knallåpning av Elverumskeeper Morten Nergaard.
    Elverum har likevel taket på kampen.
    Etter 14 minutter leder laget 5–3.
  • 10 minutter spilt. Elverum har festet grepet og leder 3–0. Ny kantscoring. Kjetil Aanestad. Morten Nergaard med tredje redning.
    Straffe. Anders Lindboe bommer.
  • Elverum kontant forsvarsblokk, Haslum sliter med å komme igjennom.
    2–0 Anders Lindboe fra kant. Etter åtte minutter har Haslum fortsatt ikke scoret.
  • Kampen i gang, tett og hardt forsvarsfilm fra Elverum. Morten Nergaard inne i kampen med redning to første skudd.
    Iso Sluitters banker inn kampens første mål for Elverum 1–0.
  • Erlend Mamelund ser ikke ut til å spille. Kommer uten treningsdrakt

Klart for kamp i Terningen Arena

Flere år på rad har det glippet for Elverum, og det er alltid Haslum som ødelegger.

Nå foran over 2000 tilskuere hjemme i Terningen Arena har laget sjansen.

Og forutsetningen er krystallklare:

Taper Elverum med fem mål eller mindre er Elverum seriemester.

Tror på gull

Lars Nordberg.

Lrs Nordberg prøvde i NRK Hedmark og Opplands morgensending hvordan gullmedaljen kjennes ut.

Men Elverum-veteranen Lars Nordberg tror hjemmelaget vinner.

– Vi har kjempetro på at vi vinner, sier bakspilleren, men uten å høre helt overbevisende ut.

– Hva er det med Haslum som gjør at det knyter seg i magen på Elverums-spillerne?

– Haslum har jo vært det beste laget de siste par åra og har snytt oss for triumfer. Men vi elsker å spille kamper mot Haslum som alltid er jevne og tette og alltid betyr noe. Nå skal Haslum ned fra tronen og vi opp.

Nervekrig

Og nervekrigen er i gang for fullt. Elverum-dødar nummer en Erlend Mamelund skal være usikker til kampen. Ifølge TV2-sporten skadet han seg nemlig under gårsdagens trening og måtte forlate treninga med store smerter.

Til Tv2 sier trener Tom-Erik Skarpsno at Mamelund ikke blir å se på banen, og at de må et mirakel til om han skal spille. Men han skal likevel være med til Elverum..