Hva er vel mer naturlig enn å servere kortreist mat når selve sykkelrittet går blant fjellgriser og beitende kuer? Det tenker i hvert fall en av initiativtakerne til det nye terrengsykkelrittet Valdres Offroad, Ole Christian Nymoen.
– Vi mener at den type mat som blir lokalprodusert hos småskalaprodusenter i Valdres er en fullgod ernæring for å kunne gjennomføre et ritt på å åtte til tolv timer i fjellheimen. Og vi tror også det vil gi en enda større opplevelse av selve arrangementet.
Det var terrengsykkel.no som først omtalte satsingen på lokale matprodusenter i det nye rittet, som skal arrangeres 23. juli neste år. Rittet er 15 mil langt, og starter og slutter på Fagernes. Ruta er ikke merket, men syklistene sykler etter GPS og kart. Og i stedet for å servere sportsdrikke og gel, vil det være en helt annen type meny underveis.
– Jeg kan ikke røpe akkurat hva slags mat det er snakk om eller hvilke produsenter vi ser for oss, men for eksempel melk, alkoholfritt øl, spekemat, fjellgris og lefser er jo god mat som kan serveres under et slikt ritt, sier Nymoen.
- Les:
En bedre opplevelse
Nymoen forteller at i løpet av de åtte til ti timene rittet varer, vil de legge inn to obligatoriske stopp på minimum to minutter. På den måten vil syklistene få i seg den lokale Valdres-maten.
– Og jeg er helt sikker på at de vil få en enda bedre opplevelse av hele rittet med denne menyen. Det har kommet mange spennende og nyskapende produsenter i Valdres i det siste, så det skal bli interessant å se hva vi endre opp med, sier Nymoen.
Ideen til rittet har Nymoen og de andre arrangørene fått fra et lignende ritt i Finnmark. Det er et populært ritt, og derfor tror Nymoen at det vil bli godt mottatt også i Valdres.
– Og dette er en litt mer folkelig utgave enn det litt ekstreme i Finnmark, så jeg tror at det vil slå veldig godt an.