Fant «Skrik» i en stubbe

Kjell Marius Mathisen fant et av verdens dyreste kunstverk i en stubbe på Lillehammer.

Munch i stubbe

Stubbebildet er enda mer fordreid enn originalen, noe som sikkert er helt i Edvard Munchs ånd.

Foto: Kjell Marius Mathisen/ Scanpix

På en gåtur langs turstien ved Mesnaelva så Kjell Marius Mathisen plutselig et velkjent motiv liggende ved stien. Et av Edvard Munchs mest kjente verk lå nemlig i veikanten og hylte gjennom en avkappet stubbe.

– Noen har ryddet stien og det ser ut som det har skjedd for lenge siden. Jeg vil tippe i høst. Men ingen har nok lagt merke til dette motivet tidligere, tror Mathisen.

Norwegian wood

Ofte blir det sett på som noe guddommelig når Jesus viser seg i en toast, eller et ansikt stirrer tilbake under ultralyd av en testikkel.I dette tilfellet var mottagelsen noe mer jordnær, men Mathisen har fått mye oppmerksomhet for bilde han la ut på Facebook.

Fant Skrik i stubbe

Det var mange lillehamringer som ikke så skogen for trær da stubbebildet lå like ved en mye brukt turløype.

Foto: Kjell Marius Mathisen / Privat

Det ble snappet opp av Munch-muséet som la det ut på sin Facebook-side. Siden i går, har bildet fått 7900 likes og Mathisen tror han forstår hvorfor.

– Det er veldig morsomt at så mange forskjellige folk over hele verden ser det samme i stubben. Ofte er det ulike fortolkninger av slike ting, men her er alle samstemte.

Ny turistattraksjon

Han jobber som fylkeskonservator i Lillehammer og er interessert i kunst, både i turløypa, på jobb og ellers. Nå vil han gjøre en innsats for sin nye oppdagelse.

– Dette må jo være den nye attraksjonen i Lillehammer, så her må vi nok vurdere et vern og en turistkampanje for stubben, ler han.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ti personer tatt av snøskred

    Ei gruppe på ti personar var involvert i eit snøskred på Sognefjeldet i ettermiddag. To av dei skal vere skadd, men dei er ikkje livstruande skadd, seier redningsleiar Børge Galta ved hovudredningssentralen Sør Norge. Raset gjekk om lag ein kilometer vest for Steindalsnosi, melder GD. Det er betydeleg skredfare i dette området etter snøfallet dei siste dagane.

  • Ryddedag langs E6

    Mange skal bruke helga til å rydde søppel i grøftekantane. Ein av dei er Daniel Kjelshus frå Lora. Målet er å samle inn pengar til å dra på Norway Cup. – Folk køyrer ubehageleg nære og det sprutar vann. Eg er vel ikkje redd, men vi er alltid på vakt, seier han. Og han oppmodar bilistane om å vise omsyn til reflekskledde folk langs vegen.

    Daniel Kjelshus
    Foto: Even Lusæter / nrk