Akutt boligmangel for vanskeligstilte etter brann

Lill Anne Christiansen mistet alt hun eide i en brann i Elverum mandag. Nå sliter kommunen med å skaffe henne og andre vanskeligstilte et nytt sted å bo.

Brann i Elverum

Flere personer ble husløse etter brannen på Vestad i Elverum mandag morgen. Huset ble totalskadet

Foto: NRK

Brannen på Vestad i Elverum har gitt akutt boligmangel for vanskeligstilte. Kommunen manglet fra før boliger til de som ikke klarer å skaffe seg det sjøl, situasjonen ble ikke noe bedre etter brannen mandag.

–Ikke nok boliger

– Det er køer på søknad av kommunale boliger. Det er flere årsaker til det, og køen

Brann i Elverum

Brannen ble oppdaget mandag morgen.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

har vært noe økende, sier leder for boligkontoret, Einar Sagbakken.

Høye priser på boligmarkedet i Elverum kombinert med skepsis til å leie ut til NAV-brukere er en av årsakene til at kommunen nå har svært få leiligheter å tilby. I bygningen som brant på mandag leide kommunen fire leiligheter.

Egentlig var også det en nødløsning siden bygget skulle rives og kommunen manglet boliger til vanskeligstilte.

– Vi merker at det har blitt vanskeligere å få plassert personer som har stønader fra NAV i private prosjekter, sier Sagbakken.

SE VIDEO: Boligmangel etter storbrann – mistet alt de eide:

Video Boligmangel etter brann

Reporter Anne Kari Løberg/foto Bjørn Opsahl

Vil kjøpe og leie flere boliger

Lill Anne Christiansen mistet alt i brannen, og ønsker ikke å bo på en campingplass, fordi hun frykter at det blir permanent slik at hun også må bo der til vinteren. Nå håper hun kommunen hjelper henne med en ny bolig.

– Jeg har sittet fast veldig lenge i den situasjonen jeg er i nå, og jeg har sagt at jeg må ha en bolig for å komme meg et steg videre. Jeg har forventning om at jeg får hjelp til å skaffe meg en ny bolig, siden jeg mistet den jeg hadde, sier Lill Anne Christiansen.

Ordføreren i Elverum har lenge visst om problemet. Nå skal kommunen bruke 13 millioner kroner til kjøp eller bygging av boliger neste år.

– Det er fine campinghytter som blir leid ut, men det er jo ikke tenkt på som permanente boligsted for noen, sier ordfører Erik Hanstad.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Var sjalu - prøvde å forgifte elev

    Eleven som prøvde å forgifte en annen elev på Nansenskolen i Lillehammer i januar, gjorde dette på grunn av sjalusi, skriver GD. Han har selv opplyst at han var bitter på kameraten sin som var kjæreste med en jente han selv ville være sammen med.

    Nansenskolen i Lillehammer
    Foto: NRK