– Bassengvedtaket er som ventet

Fylkesmannen i Hedmark har omgjort Ringsaker-politikernes vedtak om å rive, og bestemt at Hells Angels får beholde svømmebassenget sitt. – Som ventet sier ordfører Anita Ihle Steen.

Hells Angels Hamar

Hells Angels gikk seirende ut av 'basseng-krigen' mot Ringsaker-politikerne.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Fylkesmannen har bare gjort jobben sin. Vårt vedtak var politisk, og ment som en markering av vår holdning til Hells Angels, sier ordfører Anita Ihle Steen i en kommnentar til Fylkesmannens vedtak som ble kjent onsdag.

Planutvalget i Ringsaker vedtok at motorsykkelklubben måtte rive bassenget fordi det var ulovlig bygd, men Fylkesmannen har omgjort vedtaket og gitt dispensasjon fra kommuneplanen. Fylkesmannen mener at kommunen har tatt utenforliggende hensyn i denne saken.

Video Hells Angels må fjerne bassenget

Hells Angels må fjerne badebassenget

– Fortsatt uønsket

Ringsaker-politikerne har flere ganger erklært Hells Angels for uønsket i kommunen.

Ordfører Ihle Steen sier Fylkesmannens vedtak ikke endrer noe i forholdet til Hells Angells, og at de fortsatt er uønsket i kommunen.

– Det vil vi fortsette å markere, men vi skal selvsagt ikke fotfølge noen, ikke Hells Angels, heller. Da vi gjorde vedtaket om at bassenget skulle rives, var det på bakgrunn av råd fra politiet om å stikke kjepper i hjulene deres når muligheten er der. Og det vil vi fortsette med. Og det er jo verdt å merke seg at en forening som ellers har meldt seg ut av samfunnet, selv bruker loven når det passer dem.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • God stemning på russetreffet

    Rundt 8000 russ er venta til russetreffet på Lillehammer i løpet av helga. I kveld er det lange køar av russ som ventar på å komme inn ved inngongen på Birkebeinaren Skistadion. Mange tusen er alt inne og har starta festen. 1200 frivillige skal sørge for at det blir ei trygg og sikker feiring.

    God stemning og fint vær under russetreffet på Lillehammer 2016.