– Alle fakta må på bordet

Pengegarantien til Hamar-firmaet Scan4news skal behandles i et ekstraordinært fylkestingsmøte. Onsdag ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en pengegaranti uten å ha fullmakt til det.

En samlet opposisjon krever at det kalles inn til ekstraordinært fylkestingsmøte snarest mulig, på grunn av pengestøttesaken.

Gruppeleder for Frp i fylkestinget, Tor Andre Johnsen, sier det er viktig å få frem fakta.

– Det er behov for en grundig redegjørelse fra fylkesrådet om hva som egentlig har skjedd, sier Johnsen.

Denne uke ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en garanti på seks millioner kroner til Hamar-firmaet, uten å ha fullmakt til det.

Johnsen mener det er for tidlig å si hva slags konsekvenser dette bør få for fylkesrådet.

– Alvorlig

– Det er alvorlig at saksbehandlingen ikke har foregått slik den skal, men om noen må ta sin hatt å gå eller om dette kun blir en ripe i lakken for fylkesrådet vil vi få svar på når alle fakta er på bordet, sier Johnsen.

Etter et hastemøte i fylkesrådet tidligere torsdag morgen, beklaget fylkesråd Njål Føsker at garantien var gitt før det hadde blitt gjort et vedtak om det i fylkesrådet.

– Vi beklager det som har skjedd, men jeg håper at vi med denne oppryddingen kan fortsette å ha tillit som fylkesråd, sa Føsker.

TV og Radio

Politiet fant tirsdag ettermiddag en død person ved utløpet av Hunnselva i Gjøvik.
En hytte i Hafjell vest brant ned til grunnen i natt,
og ble totalskadet. Det var ingen personer i hytta da det brant. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.
Etter å ha stått i dokk i cirka et år ved Tjuvholmen, ble det mye omtalte stupeanlegget slept tilbake der det hører hjemme mandag formiddag.
Distriktssendinger fra NRK Hedmark og Oppland. RADIO
Distriktsnyheter Østnytt (Hedmark og Oppland). TV