– Alle fakta må på bordet

Pengegarantien til Hamar-firmaet Scan4news skal behandles i et ekstraordinært fylkestingsmøte. Onsdag ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en pengegaranti uten å ha fullmakt til det.

En samlet opposisjon krever at det kalles inn til ekstraordinært fylkestingsmøte snarest mulig, på grunn av pengestøttesaken.

Gruppeleder for Frp i fylkestinget, Tor Andre Johnsen, sier det er viktig å få frem fakta.

– Det er behov for en grundig redegjørelse fra fylkesrådet om hva som egentlig har skjedd, sier Johnsen.

Denne uke ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga en garanti på seks millioner kroner til Hamar-firmaet, uten å ha fullmakt til det.

Johnsen mener det er for tidlig å si hva slags konsekvenser dette bør få for fylkesrådet.

– Alvorlig

– Det er alvorlig at saksbehandlingen ikke har foregått slik den skal, men om noen må ta sin hatt å gå eller om dette kun blir en ripe i lakken for fylkesrådet vil vi få svar på når alle fakta er på bordet, sier Johnsen.

Etter et hastemøte i fylkesrådet tidligere torsdag morgen, beklaget fylkesråd Njål Føsker at garantien var gitt før det hadde blitt gjort et vedtak om det i fylkesrådet.

– Vi beklager det som har skjedd, men jeg håper at vi med denne oppryddingen kan fortsette å ha tillit som fylkesråd, sa Føsker.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Etterforskar valdtektsforsøk

  Natt til sundag skal ei kvinne ha blitt forsøkt valdteke i Hamar sentrum. Valdtekta vart ikkje fullbyrda, og kvinna skal ha greidd å rive seg laus og fått hjelp av forbipasserande. Saka blir etterforska. Elles kan politiet melde om ei natt på det jamne med mindre ordensforstyrrelsar. Veret har truleg sett ein dempar på utelivet, seier Tom Kristiansen ved operasjonssentralen i Hedmark.

 • Skredfare og glatte hovudvegar

  Det er sjeldan varsom.no melder om faregrad tre her over så lang tid, seier verten i Leirvassbu, Ole Jacob Grindvold.

  – Men det er høgst reelt, for berre i dag har det vore tre mindre skred her, seier han. Nedbøren har også ført til ein del glatte hovudvegar i distriktet vårt, og operasjonssentralen åtvarar mot glatte hovudvegar.

  Ras ved Leirvassbu
  Foto: Ole Jacob Grindvold