- Ny Ham-Kam-stadion ikke noe lufts

Planene om en ny Ham-Kam-stadio kombinert med kulturhus og hotell på Tjuvholmen i Mjøsa er ikke noe luftslott. Det mener Hamar-ordfører Einar Busterud.

og Anne Kari Løberg

- Jeg regner med at de som legger fram prosjektet ikke bruker så mye tid og krefter på noe som er urealistisk. Det er realisert lignende modeller andre steder, sier Hamar-ordføreren.

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Tre år

Mye tyder på at Ham-Kam spiller på en ny stadion ute i Mjøsa om tre år.

Hamar Sportsanlegg planlegger å bygge stadion kombinert med hotell- og kulturhus på Tjuvholmen.

Det er snakk om en stadion med 9 000 plasser, et kulturhus med 800 plasser, og et 22 etasjers hotell. Alt til en pris på mellom 250 og 300 millioner kroner.

Gir kommunen noe

- Det er klart det er interessent. Det vil gi Hamar noe tilbake, sier Hamar-ordfører Einar Busterud, og uten kommunens interesse blir det ikke noe av prosjektet.

Kommunen må godkjenne, og være villig til å bruke penger på det - og det åpner ordføreren for.

Hvit svane

Skibladner Stadion er arbeidstittelen på prosjektet. Og av planskissene ser man at storanlegget vil ligge som en hvit svane ute i Mjøsa.

Planene er klare, kommunen ikke uvillig, men fortsatt mangler penger. Hamar Sportsanlegg har verdier, spørsmålet er bare hvor mye eierne Hamar Olympiske Anlegg, Ham-Kam, Hamar Idrettslag og kommunen klarer og vil stille. Private investorer er velkomne.

Beigeistra

- Jeg ble begeistra over det jeg så. Størrelsen på dette prosjektet er ikke veldig stort i forhold til Smedvik-familiens kapital. Det sier Ola Mørkved Rinnan som er Smevig-gruppas mann i Hamar.

Smevig-gruppa satser store penger i strandsona i Hamar, og Mørkved Rinnan sier de også vil vurdere å gå inn i prosjektet på Tjuvholmen.

Og Smevig familien er ingen fattiglemmer, men sitter på ei formue på tre milliarder kroner.

- Det skulle forbause meg om ikke en henvendelse fra de som jobber med prosjektet til Smedvikgruppa ikke vil føre til at Smedvik seriøst vil gå inn i det, sier Mørkved Rinnan.

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Stor tro

Etter de positive signalene etter planene ble lagt fram, er styreleder i Hamar Sportsanlegg Erik Stensrud svært optimistisk:

- På en skala fra en til ti over hvor realistisk dette er vil jeg si ti, sier han.

Målet til Hamar Sportsanlegg er å åpne Skibladner Stadion, samtidig som den originale hvite Svane fyller 250 år.

TV og Radio

Politiet fant tirsdag ettermiddag en død person ved utløpet av Hunnselva i Gjøvik.
En hytte i Hafjell vest brant ned til grunnen i natt,
og ble totalskadet. Det var ingen personer i hytta da det brant. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.
Etter å ha stått i dokk i cirka et år ved Tjuvholmen, ble det mye omtalte stupeanlegget slept tilbake der det hører hjemme mandag formiddag.
Distriktssendinger fra NRK Hedmark og Oppland. RADIO
Distriktsnyheter Østnytt (Hedmark og Oppland). TV