og Anne Kari Løberg

- Jeg regner med at de som legger fram prosjektet ikke bruker så mye tid og krefter på noe som er urealistisk. Det er realisert lignende modeller andre steder, sier Hamar-ordføreren.

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Tre år

Mye tyder på at Ham-Kam spiller på en ny stadion ute i Mjøsa om tre år.

Hamar Sportsanlegg planlegger å bygge stadion kombinert med hotell- og kulturhus på Tjuvholmen.

Det er snakk om en stadion med 9 000 plasser, et kulturhus med 800 plasser, og et 22 etasjers hotell. Alt til en pris på mellom 250 og 300 millioner kroner.

Gir kommunen noe

- Det er klart det er interessent. Det vil gi Hamar noe tilbake, sier Hamar-ordfører Einar Busterud, og uten kommunens interesse blir det ikke noe av prosjektet.

Kommunen må godkjenne, og være villig til å bruke penger på det - og det åpner ordføreren for.

Hvit svane

Skibladner Stadion er arbeidstittelen på prosjektet. Og av planskissene ser man at storanlegget vil ligge som en hvit svane ute i Mjøsa.

Planene er klare, kommunen ikke uvillig, men fortsatt mangler penger. Hamar Sportsanlegg har verdier, spørsmålet er bare hvor mye eierne Hamar Olympiske Anlegg, Ham-Kam, Hamar Idrettslag og kommunen klarer og vil stille. Private investorer er velkomne.

Beigeistra

- Jeg ble begeistra over det jeg så. Størrelsen på dette prosjektet er ikke veldig stort i forhold til Smedvik-familiens kapital. Det sier Ola Mørkved Rinnan som er Smevig-gruppas mann i Hamar.

Smevig-gruppa satser store penger i strandsona i Hamar, og Mørkved Rinnan sier de også vil vurdere å gå inn i prosjektet på Tjuvholmen.

Og Smevig familien er ingen fattiglemmer, men sitter på ei formue på tre milliarder kroner.

- Det skulle forbause meg om ikke en henvendelse fra de som jobber med prosjektet til Smedvikgruppa ikke vil føre til at Smedvik seriøst vil gå inn i det, sier Mørkved Rinnan.

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Foto: Kosbergs Arkitektkontor

Stor tro

Etter de positive signalene etter planene ble lagt fram, er styreleder i Hamar Sportsanlegg Erik Stensrud svært optimistisk:

- På en skala fra en til ti over hvor realistisk dette er vil jeg si ti, sier han.

Målet til Hamar Sportsanlegg er å åpne Skibladner Stadion, samtidig som den originale hvite Svane fyller 250 år.