SE OGSÅ:
Restemat kan bli en velsmakende middag i stedet for rottemat på søppeldynga. Miljøorganisasjonen Grønn Hverdag, som nylig har lansert en
for deg som vil spise mer miljøvennlig, foreslår denne tre retters restemenyen:PASTASALAT
- Rød pesto (lages i mikser av soltørket tomat i olje - bruk oljen også, valnøtter/solsikkefrø + parmesan, mengdeforhold 3-2-1)
- Pastarester
- Ristede solsikkefrø
Det man har for hånden av:
- Salat
- Tomat
- Oliven
- Agurk
- Rødløk
- Vårløk
- Revet gulrot
- Osv...
Bland sammen.
Godt som lunsj i matboksen også!
RESTEFISKEKAKER
(2 porsjoner)
Bruk rester av fisk og potetmos til å lage fiskekaker.
- 300 g potetmos
- 100 g renset, kokt fisk
- Litt spinatrester eller andre kokte grønnsaker, fint kuttet eller most
- 3 egg
- 1 dl mel
- 150 g griljermel eller brødrasp
- Olje eller smør til steking
Krydre etter smak. (Salt/pepper og eventuelt annet krydder som chili eller muskat).
Bland potetmos, fisk, spinat eller andre grønnsaksrester og ett av eggene til en klebrig fast røre. Form kakene og sett dem cirka 20 minutter i kjøleskapet. Pisk de resterende eggene i en dyp tallerken, ha mel i en annen tallerken og griljermel eller brødrasp i en tredje.
Vend fiskekakene i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Stek fiskekakene gylne i smør eller olje.
RESTERISKREM
(4 porsjoner)
- 4 ½ dl kokt ris eller 5 dl risgrøt
- 1 ½ dl kremfløte
- 2 ss sukker
Bland rester av kokt ris eller risgrøt med pisket krem. Server riskremen med rød saus.
Se flere restematoppskrifter