«Skuddpremie» på kalv skal løse kjøttknipe Norske bønder tyr til uvanlig skritt for å få ned kjøttoverskuddet. Kritikere mener de heller bør sette ned prisene og produksjonen. Av Håvard Nyhus og Karoline Johannessen Litland
Fulle kjøtlager kan gi norsk juleribbe i år Nortura har nesten 10.000 tonn kjøt på fryselager før jul. Det betyr at det neppe blir behov for å importere juleribba i år. Av Tore Tollersrud og Espen Alnes
Åtte år etter brannen produserer Solveig verdens fineste kjøtt i ei lita nordnorsk bygd Melkebonde Solveig Bratteng Rønning mistet nesten alt i en fjøsbrann, men nektet å gi seg. Nå produserer de japansk kjøtt i Nordland. Av Petter Strøm og Lars-Petter Kalkenberg
Frykter kyllingproduksjonen forsvinner fra Trøndelag Nortura velger å satse på kyllingproduksjon andre steder enn Trøndelag. Nå frykter bøndene for egen næring. Av Karoline Opsal, Simen Vederhus og Randi Wilsgård
Hans Robert frykter nye kostholdsråd vil gå utover levebrødet De nye kostholdsrådene ble lagt fram på en pressekonferanse tirsdag. De sier blant annet at nordmenn bør spise mindre rødt kjøtt. Av Viktoria L. Hellem-Hansen, Kristina Hågensen, Anders Bakkerud Larsen, Frode Meskau og Mari Ranheim
Norske muslimer hamstrer halal-mat i Sverige før ramadan Bedre utvalg lokker muslimer over til svensk side av grensen. Torsdag starter fastemåneden ramadan. Av Rahand Bazaz
Hopar seg opp med storfekjøt – bønder får ikkje sendt dyr til slakting Kjøtgiganten Nortura utset slakting på grunn av lågt sal. Bøndene er bekymra for plassmangel i norske fjøs. Av Seline Larsen
Kyllingprodusenter får skryt av dyrevernere: Har vært i tvil om det overhodet var mulig Av Jenny Westrum-Rein og Jøte Toftaker