Eplemos på glas I dei fleste oppskrifter på eplemos blir eple kokte i litt vatn. Ønskjer du å gi mosen meir karakter, auke eplesmaken og få ein fastare tekstur, lønner det seg å bake eple i omnen først saman med sukker og kanel.
Plukk og sylt sopp, bær og grønsaker Nå er tida for saft og syltetøy. Og du må også dyrke den herlege kjensla av å bruke alt. Sylt det du har, og lag nydeleg tilbehøyr til både middag og salatar. Av Ingvill Bjorland
Plommer på glass Friske og søte plommer i krydderlake er nydelig til dessert, som tilbehør til kaker, modne oster, svinekjøtt eller andre retter hvor det kan være godt med noen søte og friske innslag.
Plommesyltetøy Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge. Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.
Tindvedmarmelade Deilig marmelade som passer både til brødskiva og osten. Her blander vi tindveden med gulrøtter.
Fiken- og rosinmarmelade med rødvin Fiken og rosiner kokt i rødvin blir nydelig marmelade som passer godt til blåmuggosten.
Blåbærsaft Med frosne bær kan du lage herleg heimelaga saft når det passar deg. Blåbærsaft smakar alltid godt.
Deilig druemarmelade Det er ikke grenser for hvor god druemarmelade man kan lage av de sureste druer. Legg til noen fiken, pærer og god vin, og du har en perfekt marmelade.
Rødløkskompott Rødløkskompott er ypperlig ved siden av søndagsmiddagen, men også til pølser og hamburgere. Tilbehøret har lang holdbarhet.