Sjokoladebacon Er du en av dem som mener at alt blir bedre med bacon? I så fall må du prøve det til dessert.
Grillrøykt makrell med syltet rabarbra Makrell og rabarbra smaker sommer. Lise Finckenhagen sylter rabarbra og serverer den til middagen. Makrellen blir røykt i grillen.
Grillet svinefilet med blåmuggost- og pistasjsmør Indrefilet av svin er godt på grillen. Lise Finckenhagen gir den ekstra smak av blåmuggost og pistasjnøtter.
Aspargesterte Asparges skal serveres så fersk som mulig. Se etter faste, rette og friske skudd når du kjøper aspargesen. Lise Finckenhagen bruker aspargesen i en terte med ferdige butterdeigsplater.
Jordbærkake Når grunnloven skal feires slår vi til med kremkake med jordbær. Lise Finckenhagen lager sukkerbrød med valnøtter og har vaniljekrem og jordbærfyll mellom lagene.
Laks med sommerkål og smørsaus Lise Finckenhagen lager lekker middag med stekt laks på en seng av sommerkål. Gode råvarer fortjener omtanke og kjærlighet. Smørsausen lages på hvitvin, sjalottløk og kaldt smør.
Mørk sjokoladekrem med nøttesmuler og kaffekrem Sjokoladekremen skal stå kaldt til den har stivnet. Nøttesmulene strør du over ved servering og topper det hele med litt myk kaffekrem.
Blåskjell og ramsløk Ramsløk er et velluktende vårtegn mange steder i landet. Du finner den i løvskog på skyggefulle og litt fuktige steder. Lise Finckenhagen bruker ramsløkblader sammen med blåskjell.
Viltlapskaus Lise Finckenhagen serverer gryterett med vilt, gulrøtter, pastinakk, sopp, løk, druer, romanesco og god saus. Ved siden av blir det potetstappe eller kokte poteter.