Slik vil dei løyse eggknipa i Noreg Produsentane tar fleire grep for å løyse eggmangelen. Målet er fleire egg i butikkhyllene innan utgangen av neste månad. Av June Erdalsdal Kolstad og Ole Kristian Svalheim
Bøndene forsvarar slakt av 5000 kalvar for å få mindre kjøt: – Ikkje nok å sette ned prisen For å få ned kjøtoverskotet blir tusenvis av kalvar slakta før tida, men det blir møtt med kritikk. Bonde Konrad Kongshaug meiner det er naudsynt. Av Marius André Jenssen Stenberg, Karoline Johannessen Litland og Solveig Nyhus Aksnes
Skjulte opptak viser ulovlig avliving og høner som spiser på hverandre De skjulte opptakene fra SVTs «Uppdrag Granskning» ryster kyllingindustrien i Norge. Avsløringene får konsekvenser, sier Nortura. Av Lena Erikke Hatland og Grete Thobroe
Fulle kjøtlager kan gi norsk juleribbe i år Nortura har nesten 10.000 tonn kjøt på fryselager før jul. Det betyr at det neppe blir behov for å importere juleribba i år. Av Tore Tollersrud og Espen Alnes
Bønder taper millionar på at kjøtprisen går ned Nortura kutter prisen på storfekjøt med fire kroner kiloen. Det taper gardbrukar Ann Kristin Nes ei månadsløn på. Av Bård Siem
Frykter kyllingproduksjonen forsvinner fra Trøndelag Nortura velger å satse på kyllingproduksjon andre steder enn Trøndelag. Nå frykter bøndene for egen næring. Av Karoline Opsal, Simen Vederhus og Randi Wilsgård
Hopar seg opp med storfekjøt – bønder får ikkje sendt dyr til slakting Kjøtgiganten Nortura utset slakting på grunn av lågt sal. Bøndene er bekymra for plassmangel i norske fjøs. Av Seline Larsen
Matindustrien skriker etter folk som Kim (28) Mat- og drikkeindustrien melder om stor mangel på fagarbeidere, og håper flere unge velger yrkesfag. Av Lars Trygve Grønstad