Leverpostei Når matpakken trenger en oppfriskning er hjemmelaget leverpostei en god løsning. Denne oppskriften er med svinelever, svinenakke, bacon og løk.
Sju oppskrifter på sild til jul Det blandes i sauser eller legges i glass med eddik og løk til jul. Julesild må til. Dette er sju slag sild fra NRK Mat. Av Mari Rollag Evensen
Seks oppskrifter på julepålegg Julepålegg som sylte, leverpostei og roastbiff kan du lage hjemme. Her er seks favoritter fra NRK Mat. Av Mari Rollag Evensen
Kokt oksetunge på lefse med sennep og rødbeter Kokt med julekrydder og skåret i tynne skiver blir oksetunge til lekkert pålegg.
God, gammaldags leverpostei Heimelaga leverpostei smakar godt på frukostbordet. Kokk Steinar Lindstrøm deler si favorittoppskrift. Prøv du og.
Sylte på grisehode og skank Det er viktig å ta vare på gamle tradisjoner. En sånn tradisjon er sylten. Her bruker man flere deler av grisen, og lager noe godt av dem.
Egg og ansjos Egg, ansjos og majones med urter er en enkel og flott rett til julelunsjen. Dette er Lise Finckenhagens oppskrift. Hans Petter Jacobsen har også en variant.
Poteter, rakfisk og syltet rødløk Rester av rakfisk og kokte poteter blir fort et lite måltid sammen med syltet rødløk, epler, rømme og gressløk. Lise Finckenhagen bruker opp julerestene.
Elgstek med telehiv 10 timer i stekeovnen gjør underverker med en stivfrossen elgstek. Det er bare starten på forvandlinga til Bodil Nordjores smakfulle telehiv.