Hopp til innhold
EOS-utvalget mener tjenesten har lagret unødvendige opplysninger, selv om de ikke har brutt loven. Utvalget mener E-tjenesten må opprette interne regler for hvordan kildemateriale skal behandles.

EOS: – Tvilsom praksis, men ingen lovbrudd

EOS-utvalget konkluderer med at E-tjenesten ikke har brutt loven, men mener E-tjenestens rettslige grunnlag for å behandle sensitive personopplysninger om kildens venner og familie er tvilsomt.

EOS-Løwer: - E-tjenesten bestemmer hva vi får se

Kontrollutvalgets leder: – Vi har et problem

E-tjenesten kan selv bestemme hva kontrollutvalget får se. – Dette er et problem, og vi ber Stortinget rydde opp, sier EOS-lederen. Men det var Eldbjørg Løwer selv som innførte reglene i 1999.

Professor Dag Wiese Schartum sier at lovene som regulerer E-tjenestens lagring av informasjon om nordmenn har store gråsoner, men at informasjon om andre enn de som selv har valgt å være kilder fort kan komme på kanten av det loven tillater.

Jussprofessor: – Vanskelig å påstå at lagring er klart ulovlig

Lovene som regulerer E-tjenestens lagring av informasjon om nordmenn har store gråsoner. Professor Dag Wiese Schartum mener det er på tide med en ny gjennomgang av loven fra 1998, som ble vedtatt før internettrevolusjonen.