Potetsuppe og plommepannacotta Potetsuppe med ristet fenalår og brødkrutonger. Foto: Egil Torheim/NRKDagens rett er egentlig en klasssiker som kanskje er begynt å gå i glemmeboken, men potetsuppe er både vesmakende, mettende og enkel å lage.
Krotakaker Grimo Bygdekvinnelag i Ullensvang baker Krotakaker som skal serveres under Landskappleiken i Eidfjord 23-27 juni 2004.
Beates grovbrød Brødmat kan nytes flere ganger om dagen. Her er et brød med valnøtter eller gulrøtter.
Bergenske brødkaker Brødkaker var en avveksling fra boller for ungene. En oppskrift som nesten er umulig å oppdrive.
Bjørnebærsorbet De deiligste retter kan trylles frem av bær. Kokken ved Baroniet i Rosendal forteller deg alt om hvordan du lager bjørnebærsorbet.
Lun geitost Imponer med kjendiskokk Frode Agas nydelige dessert med eplekremsaus - noe utenom det vanlige!