400 høydemeter over fjorden lokker budeiene på Skjerdalsstølen geitene inn til kveldsmelkinga. All geitemelk blir foredla til osteproduksjon.
I motsetning til i Hallingdal, selges all osteproduksjon fra støler og gårdsbruk i Aurland lokalt. Det selgestil de som orker å gå den stupbratte veien opp, og til butikker, restauranter og andre reiselivsbedrifter i indre Sogn.
- Les også:
– Viktig med lokal mat
Både hvitost og brunost er populære produkter.
– Hvor betyr det for tilreisende at de får smake den lokale matproduksjonen?
– Jeg tror det betyr veldig mye med lokal mat. De som kommer opp hit skryter i alle fall av det, sier sjefsbudeie Anne Karin Hatling
Hør hvordan NRKs besøk på en av de mange stølene oppe i de bratte bakkene i Aurland var.
Faste kunder
Hatling har flere lokkemidler for å få folk til å kjøpe den populære brunosten, eller "brimost" som de sier på sognemålet.
– Alle som kommer opp hit på kafeen får en smak av osten, og så kjøper de osten med seg hjem. Også kommer de igjen neste år og gjør det samme. Vi har mange faste kunder.
– Hvordan får dere frakta varene dere selger hvis de ikke kommer hit og kjøper?
– Mannen min kjører den gamle pickupen fra 1985 opp hit og får osten levert til kundene våre.