Snøscooter, Røde Kors. - Snøscooter er vanskelig å bruke i den råtne snøen. Beredskapen blir derfor svekket. - Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Snøscooter er vanskelig å bruke i den råtne snøen. Beredskapen blir derfor svekket.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Advarer påsketurister på ski i fjellet

Påskeberedskapen i fjellet er svekket etter de siste dagers mildvær og manglende nattefrost.

Snøen utenfor preparerte løyper er pill råtten over store deler av fjellheimen, noe som fører til store utfordringer for snøscooterkjøring til eventuelle skadesteder i fjellet. Snøscooterne til Røde Kors setter seg lett fast i utrykning.

Landsrådsleder Jan Petter Berentsen i Norges Røde Kors Hjelpekorps oppfordrer derfor folk som skal ferdes i påskefjellet, om å være særdeles forsiktige.

Han advarer nå folk som skal på ski i påskefjellet mot å gå utenfor opptråkkede løyper.

– Det er om å gjøre å være litt forsiktige i år, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lite snø på fjellet. - Det er lite snø i fjellet. Her ved Kamben Hotell på Golsfjellet renner bekkene helt inn mot hotellveggen. - Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Det er lite snø i fjellet. Her ved Kamben Hotell på Golsfjellet renner bekkene helt inn mot hotellveggen.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Flere arenaer i år

Berentsen kan betrygge fjellglade mennesker med at de har andre hjelpemidler enn scooteren dersom noe dramatisk skulle skje.

– Vi har beredskap til det, sier han.

Tom Rune Blakkestad i Gol og Hemsedal Røde Kors Hjelpekorps kan trøste med særdeles liten skredfare i Buskerud en snau uke før påske.

– Generelt så er det ikke skredfare i Buskerud, sier han.

Les også:

Berentsen sier det er viktig at hjelpemannskapene er ute på mange arenaer denne påsken.

– Nå som påsken er så sen så betyr det at vi må være forberedt på flere arenaer. Sjøen er et viktig område og det er fremdeles mange i byene og rundt hjemplassen i påska, så i år har vi gjennomgått alle virksomhetsområdene våre. Vi har trent gjennom vinteren, pusset båter og er klare for påsken i år, sier han.

Røde Kors, informasjonssentral på Golsfjellet - Røde Kors har en informasjonssentral på Golsfjellet. Landsrådsleder Jan Petter Berentsen i Norges Røde kors Hjelpekorps advarer mot råtten snø i påskefjellet. - Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Røde Kors har en informasjonssentral på Golsfjellet. Landsrådsleder Jan Petter Berentsen i Norges Røde kors Hjelpekorps advarer mot råtten snø i påskefjellet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK