Krever opprydding

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland forventer at ledelsen i Norges Skiforbund rydder opp etter avsløringen av inhabilitet i valget mellom skiflygingsbakken i Vikersund og Rødkleiva-planene.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  • HØR SAKEN: Kulturministeren forventer at Skiforbundet rydder opp. Reporter Lars Erik Ringen.  
  • HØR SAKEN: Leder for organisasjonskomiteen på Vikersund, Anne Marie Lund Thorvik, er glad for den støtten statsråden gir. Hun blir intervjuet av Caroline Bækkelund Hauge.  
  • Buskerud: Midtfylket

Svarstad Haugland mener at det er svært uheldig at flere sentrale personer i prosessen samtidig er deleiere i interesseselskapet Rødkleiva Skiflyging A/S.

Hun gir foreløpig skipresident Sverre Seeberg tid til å rydde opp på egen hånd, men understreker samtidig at hun vil følge nøye med i saken.

Idrettsnorges høyeste sjef, kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, er svært kritisk til Norges Skiforbunds håndtering av inhabilitet i valget mellom Rødkleiva i Oslo og Vikersund som fremtidig skiflygingsarena.

I hardt vær

NRK avslørte sist uke at flere sentrale personer i prosessen har eierinteresser i Rødkleiva Skiflyging A/S. Det mener kulturministeren klart fører til inhabilitet.

Ledelsen i Norges Skiforbund, med skipresident Sverre Seeberg i spissen, var i hardt vær etter avsløringene i NRK sist uke.

Norges FIS-representant Bertil Pålsrud var medlem i den arbeidsgruppen som for noen uker siden konkluderte med at det var riktig å satse på Rødkleiva utenfor Oslo i stedet for Vikersund.

Følger nøye med

Han eier 13,3 prosent av interesseselskapet Rødkleiva Skiflyging A/S. Det samme gjør hoppkommitéleder Steinar Johannesen, som sitter i Norges Skiforbunds styre, det organet som skal avgjøre tvekampen.

På tross av at Skiforbundets regler er klare på dette punktet, valgte skipresidenten langt på vei å forsvare dobbeltrollene. Nå ber idrettsministeren skitoppene rydde opp i rotet.

Svarstad Haugland lover at hun kommer til å følge Skiforbundets håndtering av denne saken nøye videre.

Lover støtte

Den interne prosessen i Skiforbundet har ført til at Vikersunds søknad om 15 millioner kroner til utbygging bare får delvis støtte.

Hoppkommitéleder Steinar Johannesen fortalte sist uke at det er uklokt å investere i et anlegg som likevel skal legges ned om fem år.

Nå lover kulturministeren at Vikersund likevel skal få store deler av støtten for å få til et verdenscuprenn i skiflyging den 10. og 11. desember neste år.

Er glad for statsrådens støtte

Leder for organisasjonskomiteen på Vikersund, Anne Marie Lund Thorvik, er glad for den støtten statsråden gir.

- Nå er fint at vi nå skal få en ryddig prosess i denne avgjørelsen, sier hun.

- Dette er jeg sikker på at hele idretts-Norge er glad for, sier Lund Thorvik.

En uryddig prosess er ikke idretten verdig, mener hun.

Flere nyheter

Hør alle sendingene

NRK Østafjells, Drammen - Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Buskerud

Se TV-sendingene

NRK Østafjells logo

NETT-TV: Alle TV-sendingene fra NRK Østafjells

TV og radio

Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, vil få sitt internasjonale gjennombrudd i år. Og etter dagens testløp i Holmenkollen er det vanskelig å være uenig.
Veteranen Håvard Bøkko er revansjelysten. Han mener mange har mistet troen på hva han kan klare på skøytebanen. Men først vil han prøve på noe han aldri har gjort. Reporter: Harald Thingnes, foto: Harald Chr. Eiken, redigering: Nuño Duarte
Håndvask er viktig