Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  • HØR SAKEN: Kulturministeren forventer at Skiforbundet rydder opp. Reporter Lars Erik Ringen.  
  • HØR SAKEN: Leder for organisasjonskomiteen på Vikersund, Anne Marie Lund Thorvik, er glad for den støtten statsråden gir. Hun blir intervjuet av Caroline Bækkelund Hauge.  
  • Buskerud: Midtfylket

Svarstad Haugland mener at det er svært uheldig at flere sentrale personer i prosessen samtidig er deleiere i interesseselskapet Rødkleiva Skiflyging A/S.

Hun gir foreløpig skipresident Sverre Seeberg tid til å rydde opp på egen hånd, men understreker samtidig at hun vil følge nøye med i saken.

Idrettsnorges høyeste sjef, kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, er svært kritisk til Norges Skiforbunds håndtering av inhabilitet i valget mellom Rødkleiva i Oslo og Vikersund som fremtidig skiflygingsarena.

I hardt vær

NRK avslørte sist uke at flere sentrale personer i prosessen har eierinteresser i Rødkleiva Skiflyging A/S. Det mener kulturministeren klart fører til inhabilitet.

Ledelsen i Norges Skiforbund, med skipresident Sverre Seeberg i spissen, var i hardt vær etter avsløringene i NRK sist uke.

Norges FIS-representant Bertil Pålsrud var medlem i den arbeidsgruppen som for noen uker siden konkluderte med at det var riktig å satse på Rødkleiva utenfor Oslo i stedet for Vikersund.

Følger nøye med

Han eier 13,3 prosent av interesseselskapet Rødkleiva Skiflyging A/S. Det samme gjør hoppkommitéleder Steinar Johannesen, som sitter i Norges Skiforbunds styre, det organet som skal avgjøre tvekampen.

På tross av at Skiforbundets regler er klare på dette punktet, valgte skipresidenten langt på vei å forsvare dobbeltrollene. Nå ber idrettsministeren skitoppene rydde opp i rotet.

Svarstad Haugland lover at hun kommer til å følge Skiforbundets håndtering av denne saken nøye videre.

Lover støtte

Den interne prosessen i Skiforbundet har ført til at Vikersunds søknad om 15 millioner kroner til utbygging bare får delvis støtte.

Hoppkommitéleder Steinar Johannesen fortalte sist uke at det er uklokt å investere i et anlegg som likevel skal legges ned om fem år.

Nå lover kulturministeren at Vikersund likevel skal få store deler av støtten for å få til et verdenscuprenn i skiflyging den 10. og 11. desember neste år.

Er glad for statsrådens støtte

Leder for organisasjonskomiteen på Vikersund, Anne Marie Lund Thorvik, er glad for den støtten statsråden gir.

- Nå er fint at vi nå skal få en ryddig prosess i denne avgjørelsen, sier hun.

- Dette er jeg sikker på at hele idretts-Norge er glad for, sier Lund Thorvik.

En uryddig prosess er ikke idretten verdig, mener hun.