Ringerike sykehus - Foto: Maria Kommandantvold / NRK
Foto: Maria Kommandantvold / NRK

22-åring døde etter kneoperasjon

Nå etterforskes sykehuset av politiet.

Mandag ble det kjent at politiet i Hønefoss undersøker om det kan ha skjedd feilbehandling da en 22 år gammel mann fra Buskerud døde etter en kneoperasjon på Ringerike sykehus.

Mannen døde kun et halvt døgn etter operasjonen.

- Det er alltid tragisk når det skjer et dødsfall, men selvfølgelig ekstra tragisk når det er en ung person som dør, sier fagdirektør ved Ringerike sykehus, Katja Urwitz Iversen.

Sikker operasjon

Politiet i Hønefoss har allerede satt i gang etterforskning av dødsfallet og bedt om en rettslig obduksjon av den døde.

- Vi fikk melding om dette 5. september og har satt i gang undersøkelser som vi gjør når det skjer slike dødsfall som dette, sier etterforskningsleder Arne Erik Håkonsen ved Hønefoss politistasjon.

Den 22 år gamle mannen døde etter en operasjon i kneet. En operasjon som stort sett er svært sikker.

- Det er aldri null risiko å operere seg, det er det heller ikke når man kjører bil. Men sannsynligheten for at en person dør etter en operasjon er svært liten, sier Urwitz Iversen.

Helsetilsynet er også koblet inn

Nå har sykehuset satt i gang en intern utredning for å finne ut hva som har skjedd. Torsdag ettermiddag skal de sende over sin rapport til Helsetilsynet som undersøker saken videre.

- Vi følger opp saken tilsynsmessig, og prøver å finne ut hva som har skjedd, sier Fylkeslege i Buskerud, Ketil Kongelstad.

Han sier at de har fått den foreløpige obduksjonsrapporten, men ønsker ikke å gå nærmere inn på hva den inneholder.

Flere nyheter

Hør alle sendingene

NRK Østafjells, Drammen - Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Buskerud

Se TV-sendingene

NRK Østafjells logo

NETT-TV: Alle TV-sendingene fra NRK Østafjells

TV og radio

Norsk Titanium på Eggemoen har utviklet en ny type teknologi
Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, vil få sitt internasjonale gjennombrudd i år. Og etter dagens testløp i Holmenkollen er det vanskelig å være uenig.
Veteranen Håvard Bøkko er revansjelysten. Han mener mange har mistet troen på hva han kan klare på skøytebanen. Men først vil han prøve på noe han aldri har gjort. Reporter: Harald Thingnes, foto: Harald Chr. Eiken, redigering: Nuño Duarte