Joik, salsa og luftige svev

NRK skal også i år sende fra Tromsø på 17. mai. Her blir det joik, salsa og noen luftige svev fra Fløyfjellet.

Fløyfjellet i Tromsø
Foto: Sannum, Tore / SCANPIX

I Tromsø er vi på 17. mai på Fløyfjellet, de man får en flott oversikt over nordens paradis. Her oppe er vi sammen med 10 år gamle samiske Mayen Sanberg. Hun skal joike for oss på nasjonaldagen!

Dersom været tillater det blir det også luftige svev fra Følyfjellet. Her skal vi møte en paraglidergjeng, og dersom været tillater det, skal reporteren selv ut å fly på nasjonaldagen.

Salsa!

I Tromsø skal vi også møte noen som har litt spesielle planer i borgertoget. Toget er som vanlig fullt av lag og foreninger i alle varianter. Blant dem er salsaklubben i byen, som er en veldig aktiv klubb med mange medlemmer. Vi samles ved torget på kaia, der de øver på det de skal vise i borgertoget. De har med musikk, og vi skal snakke litt med lederen. Deretter danser de til litt utradisjonelle 17. mai-toner.

NRKs 17. mai-sendinger 2008

1814-jubilèet

Til Dovre faller

1814-jubilèet

NRK VIL HA TOGET DITT: På dette kartet havner ditt lokale 17. mai-tog om du filmer i maks 15 sekunder og bruker emneknagg #NRK17mai. Hvis du ikke finner videoen din på kartet kan det hende du glemte å huke av for «Legg til på bildekart» før du sendte inn bildet. KART: BJØRN SANDVIK, NRK

NRK vil se ditt 17. mai-tog

NRK vil samle videoer av alle landets 17. mai-tog på et digitalt kart. Det eneste du trenger å gjøre er å filme ditt tog og sende det til oss.

Les saken